Rygg smerter og prolaps

Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk
Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk
Manipulasjon korsrygg
Manipulasjon korsrygg
'Leggsjekk'
'Leggsjekk'
Å ha vondt i ryggen er blitt veldig vanlig, og årsaken til ryggsmerter kan variere. At vi har mer stillesittende livsstil og mindre fysisk aktivitet i hverdagen er en trolig årsak. Selv om vi trener så har aktivitetsnivået og muskelmassen gått stadig nedover. Fysisk aktivitet og trening av de dype stabiliserende rygg-og-mage-musklene er en viktig faktor for å bli bedre i ryggen på lang sikt. Før man kommer igang med trening kan det være en fordel å få behandling, sånn at man ikke trener litt anspent grunnet smerter. På siden 'øvelser / selvhjelp' finnes noen fine øvelser for å sterke ryggen og øke bevegeligheten.

Mange har en prolaps i ryggen. Mellom hver hvirvel, 'byggekloss' i ryggraden, sitter en væskefylt støtdempende skive. Den skiven kan av forskjellige årsaker gå i stykker, og væske siver ut og kan da, avhengig av hvor væsken plasserer seg, skape press på sensitive nerver. Dette kan gi smerte og stråling ut i nervens område. Årsaken til at skiven har gått i stykker, kan være for stor belastning på den skadde skiven. Korrekt behandling av ryggrad og bekken over og under skadestedet gir en avlastning på skiven hvilket gir smertelindring. Mange med prolaps opplever at manipulasjon med 'drop-teknikk' over og under skadestedet er smertelindrende.

På Ryggakutten gjør vi en undersøkelse og behandler etter de funn vi har. Hvis ønskelig kan du få øvelser og ergonomiske tips for å forebygge tilbakefall. Behandlingen går ut på å rette opp funksjonen på ryggrad og bekken og minske spenninger i muskulaturen. En godt fungerende rygg er et godt grunnlag for en smertefri hverdag. Teknikker vi ofte bruker er manipulasjon med og uten 'drop-teknikk', mobilisering, spesifikk muskeltøy og triggerpunktsbehandling med og uten nåler. Vi har hjulpet mange til en bedre, smertefri hverdag!

Mange opplever 'drop-teknikk' som mye mer behagelig måte å få justert nedsatt funksjon i ryggen på. Med 'drop-teknikk' brukes mye mindre kraft siden hastigheten er veldig høy, et prinsipp som er velkjent for mange (F=ma). Sammenlignet med mange andre manipulasjonsteknikker er det bedre forutsetninger for å få en høyere hastighet i beveglesen, og da kan man bruke mindre kraft for å få samme resultat. Se video.
<center><h2>Online Timebestilling</h2></center>

Online Timebestilling

<center><h2>Kontakt</h2></center>

Kontakt

<center><h2>Behandling</h2></center>

Behandling

<center><h2>Referanser</h2></center>

Referanser