Naprapati:

Naprapati betyr å behandle årsaken til smerte. Dette omfatter forebygging, utredning og behandling av funksjonsforstyrrelser og smertefulle tilstander i støtte- og bevegelsesapparatet.

Naprapati er en manuell behandlingsform hvor vi benytter oss av massasje, muskeltøyninger, triggerpunktsbehandling med og uten nåler, mobilisering og manipulasjon for å få bukt med forstyrrelser i bevegelsessystemet. Selve navnet naprapati kommer fra det tsjekkiske ordet "naprapavit" som betyr å korrigere og gresk "phatos" som betyr lidelse eller smerte. Satt sammen betyr det å korrigere årsaken til smerte.

Behandlingsformen har sin opprinnelse fra USA og kommer opprinnelig fra kiropraktikken. Den ble utformet av Oakley Smith, en kiropraktor som forsket og underviste ved Palmerinstituttet (lærersetet for kiropraktikk i USA). Smith konsentrerte seg om hele kroppen, ikke bare skjelettet, men også muskler, sener og ledd som er knyttet til det. På sin studiereise gjennom Europa fikk han kontakt med tsjekkere i Tyskland som delte hans syn på helhetlig behandling. I 1907 startet Oakley Smith en egen skole i naprapati.

Utdannelse:

Det finnes i dag tre godkjente skoler i verden - Naprapathögskolan i Stockholm, Chicago National college of Naprapathy og Naprapathøgskolen i Finland. Det er også planlagt en Naprapathøgskole i Oslo i nærmeste framtid.

Skolen er en fireårig heltidsutdannelse og i tillegg tilkommer ett års praksis for offentlig godkjennelse i Sverige. Studentene blir bevilget støtte fra Statens Lånekasse.

Alle lærere har høy utdannelse innen sine fag, f.eks. leger, ortopedkirurger, neurologer, naprapater, kiropraktorer, osv.

Manipulasjon av nakke med drop-teknikk
Manipulasjon av nakke med drop-teknikk
Manipulasjon av hæl med drop-teknikk
Manipulasjon av hæl med drop-teknikk
Manipulasjon av nakke
Manipulasjon av nakke
'Leggsjekk'
'Leggsjekk'
Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk
Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk
<center><h2>Behandling</h2></center>

Behandling

<center><h2>Online Timebestilling</h2></center>

Online Timebestilling

<center><h2>Kontakt</h2></center>

Kontakt

<center><h2>Referanser</h2></center>

Referanser