Øvelser / selvhjelp

Når du føler at ryggen begynner å gjøre vondt, så kan noen enkle øvelser være til hjelp. Hvis du ikke kan tisse selv om du er tissetrengt bør du oppsøke lege umiddelbart.
Tøy M. iliospsoas med benk
Tøy M. iliospsoas med benk
Bevegelse i korsrygg
Bevegelse i korsrygg
Tøy M. piriformis
Tøy M. piriformis
Gjør øvelsene forsiktig og ta forholdregler etter egne forutsetninger.

Tøy M. iliopsoas: Stå med høyre ben langt frem og venstre ben bak. Ha vekten på høyre ben. Press venstre hofte fremover sånn at det strekker i venstre lyske. Løft opp venstre arm oppover mot høyre. Hold i ca 30 sekunder, gjenta. Bytt ben og tøy motsatt side.

Bevegelse i korsrygg: Ligg på rygg med beinene bøyde og føttene hvilende på gulvet. Spenn magemusklene litt, og roter forsiktig knærne fra side til side. Øk gradvis bevegelsen men vær forsiktig.

Tøy M. piriformis: Sitt med høyre ben rett ut, med venstre fot til høyre om høyre kne. Ta tak i venstre kne med begge hender og dra det mot høyre skulder sånn at det strekker bak i venstre sete med ryggen rett. Hold i ca 30 sekunder, gjenta. Bytt ben og tøy motsatt side.

Nyttige tips:


Her kommer noen tips i tilfeldig rekkefølge til en bedre helse. Livsstil, forutsetninger og preferanser er individuell, og hver og en må finne ut hva som passer akkurat den best:

Øk aktivitetsnivået i hverdagen. Hopp av bussen / trikken en holdeplass for tidlig og gå litt ekstra, parker bilen litt unna. Begynn med en treningsform som du trives med, da fortsetter du sannsynligvis lenger. Alt med måte. Prøv å få skritt telleren for eksempel på telefonen din å vise over 10000 skritt per dag. Hvis du er glad i å løpe så er det en fin treningsform som gir fin rotasjons bevegelse i ryggraden i motsetning til sykling som er mer statisk for overkroppen. Sykling er fortsatt positivt, men bør kombineres med øvelser som gir bevegelse i ryggraden.

Det finnes mange meninger om kosthold. Google og les, og dann deg en egen oppfatning. Fett gir lang metthetsfølelse selv om det er mange kalorier, og da spiser du mindre. Hvitt mel øker blodsukkernivået enda mer enn hvitt sukker, hvilket gir et økt insulin nivå i kroppen. Insulin lagrer fett i kroppen. Mange mener at et økt fettinntak fra for eksempel avokado, fløte og meierismør og et lavt inntak av hvitt mel gir helsefordeler. Å minske ned på sukkerinntaket tror jeg alle er enige om at det er positivt for helsen. Egg er sundt, godt og gir en langvarig metthetsfølelse. Det kan virke som at kolesterol ikke er så farlig som vi tidligere har lært.

Stå på balansebrett for eksempel mens du pusser tennene, og puss gjerne med 'feil' hånd.

Rett opp ryggen!!! En opprett holdning er pent og se på og godt for kroppen på mange måter. Tenk deg en rett linje mellom øret, skulderleddet, hofteleddet, kne-leddet og litt foran ankel-knollen.

Pust dypt ned i magen med diafragma. Korrekt pusteteknikk er viktig for ryggradens funksjon, blodsirkulasjonen, nervesystemet og oksygenmengden i blodet. Sett hendene i sidene og pust dypt inn, og kjenn at kroppen utvider seg. Pust ut. Gjør denne øvelse i et minutt hver dag! Du bør maksimalt puste 12-15 puste-tak per minutt for å ha et normalt pustemønster.

Prioriter søvnen din. Steng av dator og senk lydnivået litt før leggetid.

Sterk dyp rygg-og-mage-muskulatur stabiliserer ryggraden og forebygger smerter, prøv for eksempel slynge trening!
<center><h2>Behandling</h2></center>

Behandling

<center><h2>Online Timebestilling</h2></center>

Online Timebestilling

<center><h2>Kontakt</h2></center>

Kontakt

<center><h2>Referanser</h2></center>

Referanser