Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Behandling mot ryggsmerter og prolaps

Å ha vondt i ryggen er blitt veldig vanlig, og årsaken til ryggsmerter kan variere. At vi har mer stillesittende livsstil og mindre fysisk aktivitet i hverdagen er en trolig årsak. Selv om vi trener så har aktivitetsnivået og muskelmassen gått stadig nedover. Fysisk aktivitet og trening av de dype stabiliserende rygg-og-mage-musklene er en viktig faktor for å bli bedre i ryggen på lang sikt. Før man kommer igang med trening kan det være en fordel å få behandling, sånn at man ikke trener litt anspent grunnet smerter. På siden 'øvelser / selvhjelp' finnes noen fine øvelser for å sterke ryggen og øke bevegeligheten.

Prolaps i ryggen? La en naprapat hjelpe deg

Mange har en prolaps i ryggen. Mellom hver hvirvel, 'byggekloss' i ryggraden, sitter en væskefylt støtdempende skive. Den skiven kan av forskjellige årsaker gå i stykker, og væske siver ut og kan da, avhengig av hvor væsken plasserer seg, skape press på sensitive nerver. Dette kan gi smerte og stråling ut i nervens område. Årsaken til at skiven har gått i stykker, kan være for stor belastning på den skadde skiven. Korrekt behandling av ryggrad og bekken over og under skadestedet gir en avlastning på skiven hvilket gir smertelindring. Mange med prolaps opplever at manipulasjon med 'drop-teknikk' over og under skadestedet er smertelindrende.

Ryggakuttens naprapaterundersøker og behandler

På Ryggakutten gjør vi en undersøkelse og behandler etter de funn vi har. Hvis ønskelig kan du få øvelser og ergonomiske tips for å forebygge tilbakefall. Behandlingen går ut på å rette opp funksjonen på ryggrad og bekken og minske spenninger i muskulaturen. En godt fungerende rygg er et godt grunnlag for en smertefri hverdag. Teknikker vi ofte bruker er manipulasjon med og uten 'drop-teknikk', mobilisering, spesifikk muskeltøy og triggerpunktsbehandling med og uten nåler. Vi har hjulpet mange til en bedre, smertefri hverdag!

Behandling mot ryggsmerter og prolaps

Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk

Behandling mot ryggsmerter og prolaps

Manipulasjon korsrygg

Behandling mot ryggsmerter og prolaps

'Leg check'

Mange opplever 'drop-teknikk' som mye mer behagelig måte å få justert nedsatt funksjon i ryggen på. Med 'drop-teknikk' brukes mye mindre kraft siden hastigheten er veldig høy, et prinsipp som er velkjent for mange (F=ma). Sammenlignet med mange andre manipulasjonsteknikker er det bedre forutsetninger for å få en høyere hastighet i beveglesen, og da kan man bruke mindre kraft for å få samme resultat. Se video.

   

 

Besøk oss på Økern eller i Lillestrøm


Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn